Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум от алфата 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не знам защо се метнахте на лагер и да набивате по 100+лв. Разгледайте внимателно нещо да не опира някъде по гума,джанта.... Накладки, ламарини по спирачният диск...... Вдигнете я във въздуха и на последната предавка я остави да върти гумите, ако е лагер няма начин да не го чуеш, макар, че от лагера е ромолене/виене, но не и стържене.

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
      Не знам защо се метнахте на лагер и да набивате по 100+лв. Разгледайте внимателно нещо да не опира някъде по гума,джанта.... Накладки, ламарини по спирачният диск...... Вдигнете я във въздуха и на последната предавка я остави да върти гумите, ако е лагер няма начин да не го чуеш, макар, че от лагера е ромолене/виене, но не и стържене.
      Всеки има различна представа за виене,стържене,а за някои това е едно и също.
      sigpicalfa 164turbo s4
      части втора употреба за алфа всичко за 156
      http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45563
      0888556609 Коко Алексиев

Comment

Ми аз се "метнах" щото моя се беше разпаднал така да го кажа. А и не е много приятно да се утрепеш заради един лагер.
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
          Ми аз се "метнах" щото моя се беше разпаднал така да го кажа. А и не е много приятно да се утрепеш заради един лагер.
          Нали се сещаш, че задника може да те боли от това а също и от това
          И при двата случая боли, но от различни неща. Затова попитах защо се "метате" на лагер

Comment

Нали се сещаш, че задника може да те боли от това а също и от това
            И при двата случая боли, но от различни неща. Затова попитах защо се "метате" на лагер
            Сещам се !
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

какви са признаците ако е лагера на полуоската, като мойте оплаквания или......?

Comment

Колега смени и другия лагер и ще се оправи,като завиваш в едната или другата посока съответно лагера се натоварва и обратното, затова ту шуми повече на единия завой ту по-малко в обратната посока.Ако е лагер на полуоската ще шуми постоянно без значение от натоварването,макар че съм сигурен че и лагера на полуоската ти е заминал или почти тъй като този лагер никой не го сменява докато блокира, а тези коли са над 200000 сам прецени.
                sigpicalfa 164turbo s4
                0888556609 Коко Алексиев

Comment

Давайте така и .... да смени колата най-добре. Че не се знае кога ще уцели истината
                  Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                    Давайте така и .... да смени колата най-добре. Че не се знае кога ще уцели истината
                    Ами като е уцелил такъв майстор,колегата иска съвети така от разстояние което е много трудно.
                    sigpicalfa 164turbo s4
                    0888556609 Коко Алексиев

Comment

Първоначално публикувано от scarface Покажи съобщение
                      Ами като е уцелил такъв майстор,колегата иска съвети така от разстояние което е много трудно.
                      Бе той, че не е уцелил - не е. Ама ти го подкокоросваш да сменя без да е сигурно. А всичко струва пари. Аз му казах какво да прави, та и при майстор там го насочих
                      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                      0879369082

Comment

Пак ще повторя, че си трябва точна диагноза, така проба грешка не става.
                        Пък и нищо не се знае, може отново да е лагер от ляво, ако майстора го е набил с чука както не трябва, и лагера е заминал още при слагането. Това поне съм го виждал как става и знам, че е възможно.
                        П.С. То на преса омажат нещата пък камо ли с чук.

Comment

Лагера го вкара на преса,ще се ходи пак на диагностика но вече съм доста по в час.Хиляди благодарности за мненията,и безаварийно шофиране на всички.

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            Бе той, че не е уцелил - не е. Ама ти го подкокоросваш да сменя без да е сигурно. А всичко струва пари. Аз му казах какво да прави, та и при майстор там го насочих
                            Ами аз го посъветвах още от началото да отиде на сервиз.Ами значи и двамата сме го насочили ама той продължава да си пита.Това е все едно да се обадиш по тел.на лекаря ти и да му кажеш боли ме еди къде си и той да ти каже диагнозата.По обясненията му за мен е лагер на главината но както вече се потретвам да се консултира с майстор преди да предприеме каквото и да е.
                            sigpicalfa 164turbo s4
                            0888556609 Коко Алексиев

Comment

-

При мен такова стържене се появи при смяна на носачи на предницата. Когато правя пълен ляв или десен стърже здраво. При смяна на гумите, майстора видя, че всъщност е от контакт на някаква част от ходовата част (която тъй и не можахме да установим) с джантите. Сега просто гледам да не правя пълен завой. Ама ще се ходи пак на майстор. Твърде вероятно е и твоя проблем да е такъв. Погледни джантите от вътрешната страна дали не са изядени от допир с нещо.

Comment

Лагера на главината е, сменихме го и всичко е ок. с изключение на това, че два шарнира си тропат доста но това е друг проблем.

Comment

Working...
                                X